۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
خبر فوری: استاندار آذربایجان غربی: ظرفیت‌های معدنی آذربایجان غربی نیازمند مطالعه است
خبر فوری: پس از رکوردهای پیاپی در واحد احیا مستقیم، قطار رکوردشکنی فولاد هرمزگان به واحد فولادسازی رسید
خبر فوری: افزایش تولید آلومینا و آلومینیوم در جهان در ماه فوریه ۲۰۲۴ رقم خورد
خبر فوری: مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران: تمامی مجوزهای کارخانه آهن اسفنجی اخذ شده است

ورق آلوزینک چیست و چه تفاوتی با ورق گالوانیزه دارد؟

ورق آلوزینک چیست و چه تفاوتی با ورق گالوانیزه دارد؟فروش آنلاین آهن در آهن لند

ورق آلوزینک همان گونه که از نامش پیدا است از ترکیب آلومینیم (aluminium) و روی (Zinc) تولید شده است. در صنایع، ترکیب این دو فلز می تواند یک آلیاژ خیلی مقاوم و کاربردی در مقابل شرایط منطقه ای و جوی متفاوت ایجاد نماید. این ورق با اسم های تجاری Zincalume ,Aluzinc ,Galvalume هم شناخته می ‌شوند و معمولا در شرایطی استفاده می گردند که اسیدیته محیط زیاد است و یک محیط متراکم صنعتی مد نظر باشد.

ورق آلوزینک در رنگ های مختلف در بازار موجود می‌ باشد و معمولاً دارای یک پوشش از نوع سوپر پلی استر کوره ‌ای به ضخامت ۲۵ میکرون در قسمت خارجی و ۷ میکرون رنگ پرایمر کوره ‌ای از درون در محل اتصال ورق ها با فوم برای چسبندگی بهتر دارد.

کاربردهای ورق آلوزینک

کاربردهای ورق آلوزینک و فروش آنلاین آهن آلات در اهن لند
کاربردهای ورق آلوزینک و فروش آنلاین آهن آلات در اهن لند

ورق آلوزینک به علت این که مقاومت خیلی مطلوبی در مقابل آب ‌خوردگی، رطوبت و بقیه خوردگی ‌ها دارد، در بخش هایی که با رطوبت سر و کار فراوانی دارند، استفاده می ‌شود؛ برای مثال، از این نوع ورق در سقف سالن ‌های صنعتی یا سوله ‌ها خیلی استفاده می‌ شود. کاربرد‌های دیگر ورق آلوزینک، مواردی است که در زیر به آن اشاره شده است:

  • ساخت انواع آبگرمکن
  • ساخت تابلوهای برقی در خیابان ‌ها
  • تولید انواع تابلوهای راهنمایی و رانندگی
  • ساخت انواع پروفیل های در و پنجره
  • تأسیسات مربوط به تهویه‌ هوا یا کانال‌ های خنک کننده
  • ساخت و تعبیه‌ انواع اگزوز ماشین
  • طراحی و ساخت انواع تانکرهای ذخیره‌ مایعات

مزایای استفاده از ورق آلوزینک

از مزیت های ورق آلوزینک این است که نسبت به آلومینیوم و گالوانیزه گزینه مناسبی جهت استفاده در ساختمان هایی می باشد که در شرایط آب و هوایی مرطوب تولید می ‌شوند. به علت اینکه در برابر زنگ زدگی ناشی از رطوبت مقاومت زیادتری دارند.

علاوه براین دارای خصوصیت مقاومت زیادی در مقابل خوردگی نسبت به بقیه محصولات فلزی پوشش داده شده می ‌باشد (تست شده در آزمایشگاه ها).

مزیت بعدی ورق آلوزینک عملکرد آن در زمان طولانی می باشد، برای مثال در ساختمان های صنعتی با طول عمر ۲۰ سال ساخت کاربرد زیادی دارد و مناسب ترین گزینه برای چنین ساختمان هایی با طول عمر زیاد است.

ثابت بودن و حفظ ظاهر آلوزینک موجب حفظ براقی و مقاومت زیاد در برابر خوردگی در شرایط آب و هوای مرطوب می‌ شود.

مزیت های ورق آلوزینک موجب شده این ورق مناسب ترین گزینه برای استفاده در ساندویچ پانل ها باشد. که البته در ساندویچ پانل های ماموت هم معمولا از ورق آلوزینک استفاده می‌ شود.

مزیت بعدی ورق آلوزینک قابلیت انعطاف زیاد و شکل پذیری آن می‌ باشد.

ورق آلوزینک چه ابعادی دارد؟

ورق آلوزینک چه ابعادی دارد؟و فروش آنلاین آهن آلات در اهنلند
ورق آلوزینک چه ابعادی دارد؟و فروش آنلاین آهن آلات در اهنلند

سایزها و ابعاد ورق آلوزینک نسبت به بقیه ورق ‌های فولادی، از تنوع پایین تری برخوردار است. این ورق ‌ها معمولاً به شکل شیت و رول به بازار ارائه می‌ شوند. مصرف کنندگان می توانند ابعاد مدنظر خود را به کارخانه ‌های سازنده ورق آلوزینک اعلام کنند تا محصولات، مطابق با میل ‌شان ساخته شود.

ابعاد تقریبی ورق های آلوزینک موجود در بازار، به این شرح است:

  • ابعاد ورق آلوزینک: از ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی ‌متر
  • ضخامت ورق آلوزینک: از ۰.۵ تا ۰.۸ میلی‌ متر

نحوه تولید ورق آلوزینک

به هنگام ساخت ورق زینکالیوم، اول آهن و یا فولاد را داخل کوره می گذارند و به دمای ذوب می‌ رسانند. بعد با اضافه کردن عنصرها و مواد اضافی، این آهن ذوب شده به قسمت نازک سازی و شکل دهی به واسطه غلتک هایی غول پیکر وارد می ‌شود.

بعد از گذراندن این مرحله و ساخته شدن ورق هایی نازک در ضخامت مدنظر ( ۰.۴ میلی متر به بالا )، الان نوبت به قرار گرفتن پوشش ویژه ( ترکیبی از سیلیکن و روی، آلومینیوم به نسبتی خاص ) می ‌رسد. بعد از گذراندن این پروسه های ذکر شده، زمان شکل دهی ورق ها می ‌رسد.

با استفاده نمودن از غلتک های خاص و یا دستگاه های پرس اقدام به فرم دهی ورق آلوزینک می کنند. سپس با قرار گرفتن این نوع ورق ها در کوره هایی ویژه رنگ های مختلف و دلخواه از آن ها ساخته می ‌شود. در آخر محصولات آماده استفاده کردن و تزریق به بازار می شود.

تفاوت ورق آلوزینک و گالوانیزه چیست؟ کدام یک بهتر است؟

برای تشخیص دادن فرق ورق آلوزینک و گالوانیزه، اول باید با هر یک از این ورق‌ ها آشنا شویم و خاصیت ویژه هریک از آن ها و کاربرد آن ‌ها را بشناسیم. ورق گالوانیزه نوعی ورق فولادی می باشد که سطوح آن با لایه ‌ای از روی پوشش داده می شود. این پوشش به واسطه روشی به اسم گالوانیزه کردن اعمال می گردد. به همین علت این ورق ‌ها را گالوانیزه می نامند.

البته بعضی اوقات این پوشش یک اعمال ترکیبی از آلومینیوم و روی است که ورق تولیدی در این فرایند آلوزینک یا گالوانوم نامیده می ‌شود. فلز روی در لاتین زینک نام گذاری می ‌شود. در نتیجه، به این ورق ‌ها که از یک پوششی با ترکیب زینک و آلومینیوم درست شده است، آلوزینک گفته می ‌شود.

  • تفاوت در کاربرد

با دقت به ویژگی‌ ها و ساختار ورق آلوزینک یا گالوانوم، این نوع ورق در بخش هایی کاربرد دارد که احتمال زنگ ‌زدگی یا خورده شدن ورق فولادی وجود داشته باشد. در برابر، ورق ‌های گالوانیزه هم کاربردها و مشخصات مشابه دارند و معمولا برای مقاومت در مقابل خوردگی توأم با استحکام مناسب و خوب به کار برده می ‌شوند.
البته ورق‌ هایی که با بقیه فلزها پوشش داده می ‌شوند هم برای این کاربردها مفید و مناسب هستند. البته ترکیب روی و آلومینیوم بهتر از بقیه فلزها و حتی استفاده کردن جداگانه از هر یک از روی و آلومینیوم جواب می ‌دهد.

به عبارتی، هم دوام ترکیب آلوزینک بیش ‌تر خواهد بود و هم مقاومت در مقابل خوردگی دارد. در ادامه این قسمت تعدادی از رایج ‌ترین و مهم‌ ترین موردهای استفاده از ورق‌ های آلوزینک را برای شما در پایین آورده ‌ایم:

  1. جهت تولید سقف مکان‌ هایی بزرگ و سوله ‌ها، به ‌خصوص در مکان هایی مرطوب و پر بارش
  2. استفاده کردن در تولید بسیاری از قطعات مهم خودرو
  3. تولید بعضی وسایل خانگی مثل اجاق‌گاز، آبگرمکن، کولر و یخچال
  4. تولید دیگ‌ های بخار
  5. استفاده برای پوشش دادن دیوارهای موجود در محیط‌ های مرطوب
  6. استفاده کردن در نرده ‌ها و قاب‌ های فولادی
  7. در موارد مربوط به لوله‌کشی و زه کشی
تفاوت ورق آلوزینک و گالوانیزه و فروش آنلاین آهن در آهنلند
تفاوت ورق آلوزینک و گالوانیزه و فروش آنلاین آهن در آهنلند
  • تفاوت در ابعاد

ورق ‌های آلوزینک و گالوانیزه از لحاظ ابعاد هم با همدیگر تفاوت‌ هایی دارند. اگرچه اساسی ترین و مهم‌ ترین عامل در تشخیص ابعاد این ورق ‌ها، ابعاد ورق پایه ‌ای می باشد که جهت ساخت آن ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما باز هم در برخی موارد کنترل ‌هایی بر روی این ابعاد وجود دارد. ابعاد این ورق ‌ها معمولا بیش ‌تر به کارخانه تولیدکننده آن‌ ها بستگی دارد. البته در حالت کلی این ورق ‌ها را در عرض ‌های ۱، ۱.۲۵ و ۱.۵ متری می سازند. طول این ورق ها هم می تواند ۱.۵ تا ۲ متر باشد و در برخی موراد دیگر هم طول خیلی بیش ‌تری داشته که آن ‌ها را به شکل کلاف جمع می نمایند.

  • تفاوت در قیمت

از جمله اساسی ترین و مهم ترین عوامل در قیمت محصول های گالوانیزه و آلوزینک، قیمت ورق روغنی است. البته قیمت ورق آلوزینک همیشه از ورق گالوانیزه زیادتر است. این قضیه به علت داشتن مزیت های بهتر ورق آلوزینک می باشد.در حالت کلی کیفیت ورق و پوشش هم تأثیر زیادی در هزینه آن دارد. مقایسه کردن این دو محصول از نظر نرخ، زمانی منطقی می باشد که ورق پایه آن ها یکسان باشد؛ به علت اینکه اساسی ترین و مهم ترین عامل تعیین کننده قیمت این محصول های مقاوم، ورق پایه آن ها در ساخت می باشد. البته نرخ ورق آلوزینک به علت داشتن پوشش روی و آلومینیوم زیادتر است.

  • تفاوت در ظاهر

یکی از جنبه‌ های تفاوت ورق آلوزینک و گالوانیزه در شکل ظاهری این ورق ها است. اگرچه هر دو این ورق ‌ها از شکلی مناسب برخوردار می باشند، اما سطوح ظاهری ورق ‌های آلوزینک نسبت به ورق‌ های گالوانیزه یکدست ‌تر و بهتر می باشد. همچنین، در حالت کلی ورق‌ های آلوزینک را اول رنگ می کنند و بعد مورد استفاده قرار می ‌دهند. در حالی که ورق ‌های گالوانیزه معمولا بیشتر با همان شکل ظاهری خود مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما این امکان هم وجود دارد که ورق ‌های گالوانیزه را هم در بعضی زمان ها رنگ آمیزی کرد. البته به علت ظاهر درخشان و براقی که دارند، معمولا کمتر این کار انجام می‌ گردد.

  • تفاوت در وزن

ورق آلوزینک دارای وزنی خیلی سبک ‌تر نسبت به بقیه پوشش ‌ها می باشد. چگالی فلز روی در حدود ۷.۱۳ است و چگالی آلومینیوم مساوی با ۲.۷ گرم بر سانتی‌ متر مکعب می باشد. از آنجایی که درصد زیادتر پوشش گالوانوم را آلومینیوم تشکیل می ‌دهد، اندازه وزن کلی این ترکیب هم کم تر می شود. در نهایت ورق ‌هایی که از این ترکیبات برای پوشش دادن آن ‌ها استفاده می شود وزن کمتری خواهند داشت. در نتیجه، وزن ویژه آلوزینک را می توان یکی از فاکتورهای مهم و مثبت آن در نظر گرفت.

برای اطلاع از قیمت ورق آلوزینک با شماره های ۰۶۱۵۳۲۲۲۱۰۰ و ۰۲۱۹۱۰۱۰۶۶۶ با کارشناسان تیم فروش اهن لند در ارتباط باشید.

سوالات متداول

۱- استانداردهای ورق گالوالوم کدامند؟

کویل‌ های گالوالوم (GL) بر اساس استانداردهای زیر تولید می‌ شود:

  • ASTM A792/A792M – ۱۰(۲۰۱۵): استاندارد آمریکایی
  • JIS G 3321 :2010: استاندارد مواد ژاپنی
  • EN 10346 :2015 که جایگزین BS EN 10327:2004 و BS EN 10326 :2004

۲- روکس ورق زینگالیوم چیست؟

روکش ورق زینگالیوم از عناصری چون ۵۵% آلومینیوم، ۴۳.۳% روی و ۱.۶% سیلیکون تشکیل شده است.

۳- در چه مواقعی برای ساندویچ پانل از ورق آلوزینک استفاده می گردد؟

در مواقعی که برای فضاهای متراکم صنعتی و محیط هایی با شرایط اسیدی بالا به کار می رود.

جدیدترین‌ها
پشتیبانی آهن لند
مطالب پیشنهادی
خرید آسان در آهن لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

cropped-ahanlandlogo