۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
خبر فوری: بر اساس اطلاعیه دولت مکزیک، تعرفه‌های واردات بر زنجیره تامین آلومینیوم افزایش می‌یابد
خبر فوری: در بحبوحه تحولات بازار مس در جهان، کاهش تعرفه‌های ذوب و پالایش به کاتد مس سرایت کرد
خبر فوری: با افزایش بارندگی‌ها در بخش‌های جنوبی چین، تولید برق نیروگاه‌های آبی افزایش خواهد یافت
خبر فوری: ششمین رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی شرکت فولاد هرمزگان به ثبت رسید
خبر فوری: مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس: تفاهم‌نامه ۱۰۰ میلیون دلاری برای تولید سوخت کشتی منعقد شد
خبر فوری: مدیرعامل شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران: جهش تولید و صادرات قطعات چدنی را هدف‌گذاری کرده‌ایم

۵ نکته اجرایی و مشکلات جوشکاری ورق گالوانیزه

جوشکاری ورق گالوانیزه و فروش آنلاین آهن در آهن لند

جوشکاری ورق گالوانیزه تقریباً از روش جوشکاری کردن ورق های فولادی بدون داشتن پوشش و همچنین با همان ترکیب انجام می‌شود. در واقع همان روش جوشکاری ورق آهن البته با تغییر در بعضی پارامترها مثل آمپر و ولتاژ، و حرکت و سرعت و غیره را می‌توان برای جوشکاری این ورق ها هم استفاده کرد؛ جز اینکه ضخامت پوشش روی آن خیلی باشد. جوشکاری ورق‌های فولادی حساسیت‌ های زیادی را به دنبال دارد. به خصوص اگر ورق گالوانیزه نازک باشد این احتمال وجود دارد که این ورق سوراخ شود. در خصوص ورق گالوانیزه هم حساسیت‌های ویژه ای وجود دارد به علت اینکه در مواقع جوشکاری این خورده شدن فلز روی که از آن به‌ عنوان یک پوشش ضدزنگ در این ورق‌ها استفاده می شود وجود دارد. این مطلب موجب می‌شود این را بپرسیم که آیا ورق گالوانیزه جوش می‌خورد و اگر چوش می خورد چه نکته های در خصوص جوشکاری کردن ورق گالوانیزه وجود دارد؟ در ادامه مقاله به بررسی کردن الزامات فنی و تخصصی و نکات جوشکاری ورق های گالوانیزه خواهیم پرداخت.

جوشکاری ورق گالوانیزه چگونه است و فروش آنلاین آهن در اهن لند
جوشکاری ورق گالوانیزه

با توجه به اینکه ورق گالوانیزه عضو خانواده ورق ‌های فولادی به حساب می آید؛ اما به علت داشتن پوشش روی الزامات مختلفی را برای انجام دادن جوشکاری طلب می‌کند. تفاوت اصلی جوشکاری این محصول با بقیه ورق‌ها معمولا در دمای تبخیر کم پوشش روی است. روی معمولادر دمای حدود ۴۲۰ درجه سانتی‌گراد ذوب می شود و در دمای ۹۰۷ سانتی‌گراد تبدیل به بخار می‌شود. از طرف دیگر فولاد در درجه حرارتی ۱۵۳۸ درجه ذوب می شود و دمای قوس جوشکاری ۸۰۰۰ تا ۱۱۰۰۰ را دارا است. در حقیقت روی در نزدیک ترین محل جوش بخار می‌شود. این موضوع شامل دو پیام اصلی است، نظیر بالا رفتن دود در جوشکاری به علت وجود داشتن روی و از بین رفتن پوشش محافظ (به علت اینکه روی در نزدیکی خط جوش است و توسط حرارت قوس می‌سوزد) می‌شود.

در نهایت باید راهکاری درست را برای جوشکاری کردن ورق گالوانیزه حتما در نظر بگیریم. انجام دادن این کار از روش انتخاب روش جوشکاری درست، انتخاب کردن نوع الکترود مصرفی، توجه کردن به ضخامت ورق و تمیزکاری سطحی پیش از جوشکاری … میسر می‌شود.

آماده سازی محل جوشکاری

طبق استاندارد، جوشکاری حتما باید در یک محلی انجام گیرد که در آن روی وجود نداشته باشد. در نتیجه برای جوشکاری کردن قطعه های سازه ای گالوانیزه، حداقل باید یک پوشش روی ۱ تا ۴ اینچ در هر دو سوی ناحیه جوشکاری داشته باشدو در هر دو سوی قطعه کار، برداشته شده باشد. برای انجام این منظور، سنگ زنی پشت برای از بین بردن پوشش روی کاربرد زیادی دارد و علاوه بر این می توان از سوختن روی و یا راندن روی ذوب شده به بقیه اطراف از این ناحیه جوش هم استفاده کرد.

۵ نکته برای جوشکاری ورق گالوانیزه

اصلی ترین و مهم‌ترین نکته ها در جوشکاری کردن ورق گالوانیزه را می‌دانید؟ قبل از جوشکاری ورق گالوانیزه ضخیم و نازک، توصیه می‌شود نکته های مرتبط به این نوع جوشکاری را مطالعه کنید. در این قسمت، به ۵ نکته اصلی و مهم برای داشتن جوشکاری با درست ترین و بهترین کیفیت اشاره خواهیم کرد:

  1. تمیزکاری کردن سطح ورق پیش از جوشکاری؛
  2. انتخاب کردن الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه؛
  3. ترمیم کردن ورق گالوانیزه بعد از جوشکاری؛
  4. سنگ زنی سطح پس از جوشکاری؛
  5. کنترل کردن جریان آب.

تمیزکاری کردن سطح ورق پیش از جوشکاری

معمولا توصیه می‌شود پوشش روی قبل از جوشکاری و با روش‌ هایی استاندارد مثل سنگ زنی، اول تخریب شده و سطح ورق هم تمیز شود.

انتخاب کردن الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

استفاده کردن از الکترود با ضخامت متوسط ۳.۲۵ برای جلوگیری کردن از سوراخ شدن ورق‌ها مهم و الزامی است. البته سایز الکترود ارتباط خیلی زیادی با ضخامت ورق گالوانیزه هم دارد و با توجه کردن به آن انتخاب می‌شود.

  •  برای جلوگیری کردن از درست شدن ترک در جوشکاری ورق گالوانیزه، حتما باید از الکترودهایی استفاده کرد که گوگرد کم تر از ۰.۸۵ درصد و سلیکون کم تر از ۰.۴ درصد را دارا باشند؛
  •  اندازه سر الکترود و اندازه جوش به نوع دستگاه جوش و ضخامت ورق بستگی دارند؛
  •  الکترودهایی از جنس فلزاتی مانند کروم و مس و زیرکونیوم برای جوشکاری کردن این گونه ورق مناسب است به علت اینکه احتمال چسبیدن آن‌ها به فلز پایه کم تر است.

ترمیم کردن ورق گالوانیزه بعد از جوشکاری

بعد از آن‌که جوشکاری کردن ورق گالوانیزه تمام شد، باید حتما ناحیه هایی که فلز روی دارند را با رنگ ‌هایی پوشاند. اگر پوشش گالوانیزه آسیب خیلی جدی ای دیده باشد، باید دوباره تحت گالوانیزه کردن قرار گیرد. در صورتی که این آسیب خیلی جدی نبوده و در کیفیت این محصول تغییری زیادی ایجاد نکند می‌توان از آن بدون اینکه ترمیم شود استفاده کرد. البته لازم است بدانید که کیفیت جوشکاری تا حدودی در گرو کیفیت گالوانیزاسیون ورق‌ها است. در نتیجه خرید کردن ورق گالوانیزه با کیفیت قبل از جوشکاری اهمیت زیادی دارد.

سنگ زنی سطح پس از جوشکاری

این امکان وجود دارد بعد از پایان جوشکاری ورق گالوانیزه، برای اینکه آثار پاشش مذاب روی ورق از بین برود. به سنگ‌زنی نیاز باشد.

کنترل کردن جریان آب

در محل جوشکاری بهتر است از جریان آب بیشتر از چهار لیتر در دقیقه استفاده کرد. جریان آب موجب می شود تجهیزات و مواد با همدیگر هم دما شده و کیفیت جوشکاری را خیلی بهتر کنند.

مشکلات جوشکاری ورق گالوانیزه

نکات اجرایی جوشکاری ورق گالوانیزه و فروش آنلاین آهن در اهنلند

موردهای ویژه ای وجود دارد که ممکن است جوشکارها موقع جوشکاری این گونه ورق با آن روبه رو شوند. این مورد ها تفاوت ورق گالوانیزه با بقیه ورق ها در روش های جوشکاری را رقم می زنند. این مورد ها می تواند در همه حالت های جوش مثلا از نقطه جوش ورق گالوانیزه گرفته تا جوشکاری کردن کامل آن ها پیدا شود. در صورتی که این نکات فنی رعایت نشوند، ممکن است مشکل هایی برای جوشکاری کردن ورق گالوانیزه به وجود آید و ورق عیب های جوش داشته باشد. از نمونه این مشکل ها می توان به مورد های زیر اشاره کرد:

  • وجود پوشش روی
  • خوردگی

 

وجود پوشش روی

یکی دیگر از چالش‌ ها در خصوص جوشکاری کردن ورق گالوانیزه، پوشش روی موجود در آن ها است. این ماده می‌تواند از جنبه های متفاوتی جوشکاری را با مشکل های زیادی روبه رو کند. برای نمونه، نفوذ کردن مذاب جوش را سخت تر می‌کند که این قضیه منجر به درست شدن عیب فقدان ذوب می شود. البته علاوه بر آن، می‌تواند موجب درست کردن تخلخل و حفرات در یک جوش شود.

خوردگی

قبل از انجام هر چیزی حتما باید پوشش گالوانیزه در نقطه جوشکاری پاک شود، و پس از به اتمام رسیدن جوشکاری، ورق دوباره گالوانیزه شود. البته اگر بین پاکسازی پوشش ورق و جوشکاری آن فاصله ایجاد شود، امکان دارد فولاد زیرین تحت اثر جو یا عامل های دیگری، اکسید بشود یا خورده شود و یا زنگ بزند.

عوامل موثر بر جوشکاری ورق گالوانیزه

علاوه بر تمام مشکل های گفته شده، در بعضی شرایط، نیاز به انجام جوشکاری کردن ورق گالوانیزه اجتناب ناپذیر است. راه هایی برای به حداقل رساندن آسیب ‌های که از جوشکاری درست می شود وجود دارد که به بعضی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

انتخاب کردن صحیح نوع پوشش دهی گالوانیزه

مطالعه ها این را نشان داده‌ اند که هرچقدر پوشش ورق گالوانیزه نازک‌ تر باشد، کیفیت جوشکاری مناسب تر و بهتر می‌شود. از این جهت توصیه می‌شود ورق گالوانیزه ‌ای که تحت جوشکاری کردن قرار می‌گیرد، به استفاده کردن از روش گالوانیزه سرد ساخته شده باشد به علت اینکه که گالوانیزه گرم ضخامت خیلی زیاد تری از پوشش گالوانیزه را درست می‌کند. علاوه بر این؛ ورق گالوانیزه سرد پوشش یکسان و یک دست دارد که کیفیت جوش را بهتر می کند.

حذف پوشش گالوانیزه بعد از جوشکاری

برای کم کردن ریسک جانی، بهتر است که پوشش گالوانیزه در نقطه جوش به شکل مکانیکی تا حد لازم از بین برود. برای انجام دادن این کار می‌توان از سنباده زنی قطعه ها کمک گرفت. در صورتی که این امکان فراهم نبود که پوشش حذف شود، بهتر است که از الکترودهایی استفاده شود که ویژه قطعه هایی است که با زینک پوشش داده شده است. بعد از انجام جوشکاری، ناحیه های جوش داده شده دوباره باید به شکل نقطه‌ای پوشش‌ دهی شوند.

روش‌ های جوشکاری ورق گالوانیزه

روش های جوشکاری ورق گالوانیزه و فروش انواع ورق به صورت آنلاین در آهنلند

روش‌های متفاوتی برای جوشکاری کردن این ورق‌ها وجود دارد که با دقت به شرایط کار و نیاز، مناسب ترین روش انتخاب می‌شود. در ادامه این قسمت به بررسی انواع مختلف روش ‌های جوشکاری کردن ورق‌ های گالوانیزه در صنعت اشاره می کنیم.

  1. جوشکاری با اشعه لیزر؛
  2. جوشکاری قوس با الکترود پوشش دار؛
  3. جوشکاری مقاومتی.

 

جوشکاری با اشعه لیزر

در این نوع روش اگر هنگام جوشکاری کردن، قطعه ها به درستی در کنار همدیگر قرار نگیرند موجب به وجود آمدن برخی بریدگی هادر کناره‌ ی جوش می‌شوند. برای اینکه در زمان و هزینه ها صرفه‌جویی شود لازم است تا درز جوش به درستی کنترل شود و لبه قطعه ها به شکل کامل در کنار همدیگر جفت باشند. روش جوشکاری کردن با اشعه لیزر در مقایسه به بقیه دستگاه‌ های سنتی خیلی گران‌ تر است. علاوه بر این لازم است این هم گفته شود که این راهکارها دارای محدودیت عمق هم هستند.

جوشکاری قوس با الکترود پوشش دار

روش جوشکاری قوسی با الکترود پوشش‌دار که به SMAW شناخته شده است، یک تکنیک خیلی کاربردی جوشکاری در صنعت به حساب می آید و آن را تحت نظر جوشکاری برق هم می ‌شناسند. حرکت الکترود به سمت جلو وعقب در این روش به تبخیر شدن پوشش روی، جلوگیری کردن از ترک و تخلخل کمک زیادی می‌کند.

جوشکاری مقاومتی

این نوع جوشکاری، گاهی برای ورق‌هایی با ضخامت کم تر از ۵ میلی‌متر صورت می گیرد. علاوه بر آن در صورتی که ضخامت این پوشش زیر ۴۳ میکرون باشد این روش جوشکاری ترجیح داده می‌شود. جوشکاری مقاومتی به علت وارد کردن کم ترین مقدار آسیب به این ورق ‌های گالوانیزه، یکی از روش ‌های مقرون به صرفه به شمار می آید.

 

سوالات متداول

اصلی ترین و مهم ترین مشکل در جوشکاری ورق گالوانیزه چیست؟

وجود پوشش رویروی ورق گالوانیزه؛ در صورت عدم حذف این پوشش قبل از جوشکاری، مشکلاتی نظیر عدم نفوذ مناسب جوش، ایجاد ترک و تخلخل را با خود به همراه دارد.

از دسته الکترودهای مناسب برای جوشکاری ورق گالوانیزه کدام می باشد؟

الکترودهای ۶۰۱۰، ۶۰۱۱، ۷۰۱۴ و ۷۰۱۸ از مهم ترین الکترودهای جوشکاری ورق گالوانیزه محسوب می شوند.

برای جوشکاری ورق گالوانیزه چند راه وجود دارد؟

برای جوشکاری ورق گالوانیزه  ۳ روش قوسی نظیر GMAW، SMAW و روش مقاومتی قابل استفاده هستند.

 

شماره های تماس مجموعه آهن لند : ۰۲۱۹۱۴۰۱۰۶۶۶ و ۰۶۱۵۳۲۲۲۱۰۰

جدیدترین‌ها
پشتیبانی آهن لند
مطالب پیشنهادی
خرید آسان در آهن لند

11 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

cropped-ahanlandlogo