۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
خبر فوری: بر اساس اطلاعیه دولت مکزیک، تعرفه‌های واردات بر زنجیره تامین آلومینیوم افزایش می‌یابد
خبر فوری: در بحبوحه تحولات بازار مس در جهان، کاهش تعرفه‌های ذوب و پالایش به کاتد مس سرایت کرد
خبر فوری: با افزایش بارندگی‌ها در بخش‌های جنوبی چین، تولید برق نیروگاه‌های آبی افزایش خواهد یافت
خبر فوری: ششمین رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی شرکت فولاد هرمزگان به ثبت رسید

هوشمندسازی ساختمان چیست؟ ویژگی ها و مزایای هوشمندی ساختمان

هوشمندسازی ساختمان -آهنلند

هوشمندسازی ساختمان یا همان smarthome به مجموعه‌ ای از تجهیزات گفته می شود، که با هم دیگر ارتباط برقرار می کنند و می توانند تجهیزات خانه را کنترل کنند. این نوع تجهیزات می تواند سیستم گرمایش و روشنایی و سرمایش یا سیستم تصفیه آب استخر یا سیستم تهویه مطبوع ساختمان باشد. وقتی که همه این تجهیزات با هم دیگر ارتباط برقرار می کنند را، هوشمندسازی ساختمان می گوییم.

هوشمندسازی ساختمان از زمان گذشته آرزوی قدیمی انسان بوده به شکلی که که در فیلم های علمی و تخیلی خیلی قدیمی هم این امر خانه هوشمند به نحوه ‌های متفاوت نمایش داده شده است. اما اولین برگزار کننده خانه هوشمند با مفهوم امروزی را، شرکت شناخته شده مایکروسافت در سال ۱۹۹۵ و برای به نمایش گذاشتن قدرت ویندوز خود رائه کرد.
در این دمو یک سیستم به عنوان مغز یک خانه هوشمند عمل می کرد و می توانست چراغ ها را روشن و خاموش کند. پرده برقی را باز و بسته کند و تلویزیون را کنترل کند، از سال های بعد شرکت های دیگری هم وارد عرصه خانه هوشمند شدند و هر کدام از شرکت ها پروتکل خاص خود و دیوایس های خود را به بازار ارائه کردند.

از مهم ترین و بهترین آن ها می توان پروتکل BUS را نام برد. بعدا کنسرسیوم هایی تشکیل شد و استانداردهایی به خصوص مانند KNX و Zigbee و Zwave و… در زمینه های این خانه هوشمند تدوین شد که تولید کنندگان این تجهیزات باید از این استانداردها برای تجهیزات خانه هوشمند خود استفاده می کردند.

هوشمندسازی ساختمان چیست ؟

هوشمندسازی ساختمان یکی از مفهوم های پیشرفته و مهم صنعت ساختمان است. که با استفاده کردن از فناوری‌های جدید، قابلیت این را دارد که به روش هوشمندانه سیستم ‌های نورپردازی، سیستم ‌های سرمایش و گرمایش مثل ترموستات لمسی، سرویس های الکترونیکی را کنترل کند و دسترسی به اطلاعات در هر مکان و زمان را برای ساکنان فراهم کند. هدف مهم و اصلی این فناوری، کاهش هزینه‌ های مربوط به مصرف کردن انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها است.
در سیستم‌ های هوشمندسازی ساختمان و خانه هوشمند، معمولا از دستگاه‌ های دیجیتالی مثل سنسورها، دستگاه های ارتباطی و دستگاه های کنترلی برای جمع‌ کردن داده ها و مدیریت کردن سیستم‌ های متفاوت استفاده می شود. با تحلیل منظم و دقیق داده ها و اطلاعات جمع آوری شده، این سیستم ها به بهترین شکل، مصرف کردن انرژی و هزینه‌ های مربوط به آن را به حداقل خواهد رساند.

 

ساختمان های هوشمند چه ویژگی هایی دارند ؟ ویژگی های هوشمندسازی ساختمان

ساختمان های هوشمند به خانه هایی گفته می شود که از طریق دستگاه ها و وسایل خانگی و شبکه ارتباطی و حسگرها مدرن شده است.
این ویژگی ها به ساکنین این خانه ها این امکان را داده است تا از طریق سیستم های کنترل و نظارت، عملکرد خانه ها را کنترل کنند.
اجرای این پروژه ساختمان، باعث بالا رفتن کیفیت زندگی، پایین آمدن مصرف انرژی و کاهش هزینه انرژی و در آخر موجب ایجاد حس آسایش و آرامش در ساکنین ساختمان ها می گردد.

مزایای هوشمندسازی ساختمان چیست؟

بهبود یافتن کارایی و پایین آمدن هزینه های مربوط به مصرف کردن انرژی، زیاد شدن راحتی و رفاه کاربران و پایین آمدن هزینه‌های نگهداری و تعمیرهای ساختمان مهم ترین مزایا و فایده های هوشمند سازی ساختمان ها هستند. در حقیقت، هوشمندسازی ساختمان مثل یک ابزار بسیار مهم در بهره وری انرژی و بهینه سازی سیستم های ساختمان است، به علت پوشش دادن اجزای متفاوت زیرساخت های ساختمان و هم چنین علاوه بر آن نیاز کاربران به بهره وری و راحتی،برای ساختمان های استاندار به ابزار مهم و حیاتی تبدیل شده است.

علاوه بر آن فناوری های هوشمندسازی ساختمان در جلوگیری و رفع مشکل هایی مثل خطر حریق و شیوع ویروس ها، و بقیه مشکلات ایمنی،بهداشتی و امنیتی هم مؤثر هستند. در نهایت، هوشمندسازی ساختمان به عنوان یک قدم مؤثر در جهت بهبود یافتن کارایی و کیفیت زندگی اشخاص، به عنوان یک ابزار مهم و حیاتی برای منطقه های شهری و ساختمان‌های متفاوت شناخته شده است.

هوشمندسازی ساختمان چیست - آهن لند
این سیستم های ساختمان همچنین مخاطب های دیگری را هم دارند. افرادی که به طور مستقیم از ساختمان استفاده نمی کنند، مثل مدیران تجهیزات و مدیران ساختمان، هم از این سیستم های هوشمندسازی ساختمان بهره می برند. این سیستم ها باعث می شود تا بهترین و با کیفیت ترین کارایی و مدیریت بصری و دعاوی و سمعی طول عمر تجهیزات را حفظ کنند، علاوه بر آن با تحلیل کردن کارایی و مصرف انرژی، باعث می شوند تا به بهترین شکل ممکن از امکانات و تجهیزات ساختمان استفاده کنند.

سیستم های هوشمندسازی ساختمان به تمام کاربران این اجازه را می‌دهد تا در بهره وری انرژی همکاری های لازم را بکنند. کاربران می توانند با اطلاع از مقدار تغییرات قیمت و مصرف انرژی ساختمان، درست ترین تصمیمات مربوط به مصرف انرژی را بگیرند. علاوه بر آن، نصب کردن تجهیزات انعطاف پذیر مثل محدود کننده های نورپردازی، به آن ها این اجازه را می دهد تا به طور منظم و دقیق مصرف انرژی در انجام نورپردازی را تنظیم کنند.

 

ضرورت هایی که منجر به ایده هوشمندسازی ساختمان شد

معنی سیستم مدیریت ساختمان یا خانه هوشمندسازی یا هوشمندسازی ساختمان ریشه در ابتدا دهه ۸۰ دارد. مصرف زیاد انرژی، پایان پذیر بودن منبع ها، اثرهای بدی بر روی محیط زیست و بالا رفتن قیمت آن ها داشت و باعث شد تا مصرف کنندگان انرژی راه هایی را پیدا کنند تا برای صرفه جویی و استفاده کردن درست از انرژی باشند.

مزایای هوشمندسازی ساختمان - اهن لند
از کاربردهای مهم در حوزه های ساختمان، می توان به مدیریت مصرف انرژی و هوشمندسازی ساختمان ها اشاره کرد. استفاده کردن از این فناوری و بهره گرفتن از صنعت های هوشمندسازی ساختمان علاوه بر آنکه باعث کاهش مصرف انرژی می شود. باعث ایجاد شرایط درست و بالا رفتن آسایش افراد ساختمان هم می گردد. عمده علت های ضرورت هوشمندسازی ساختمان مطابق زیر می باشد:

  1. تاثیر مخرب زیست محیطی؛
  2. واقعی شدن قیمت حامل های انرژی و حذف یارانه های مربوط به آن؛
  3. صرفه جویی کردن در وقت و هزینه؛
  4. استفاده کردن از تکنولوژی در جهت کاهش مصرف انرژی.

وظیفه اصلی سیستم هوشمندسازی ساختمان چیست؟

یکی از وظایف مهم و اصلی سیستم ساختمان هوشمند، درست کردن یک بستر یکپارچه برای مدیریت کردن همه نیازهای ساختمان است، که از فاصله دور بتواند به شکل هوشمند، به این نیازها جواب دهد. از مهم ترین نیازهای ساختمان هوشمند،می توان به نور پردازی و مدیریت کنترل دما و کنترل برق و مدیریت امنیت و کنترل هوازی و مدیریت کنترل دسترسی مثل اکسس کنترل، کنترل رطوبت و مدیریت تصفیه آب و مدیریت کردن پرده و پنجره و پوسترها و کنترل کردن مصرف انرژی اشاره کرد.

 

برای مشاهده پست های جذاب و قیمت انواع محصولات فولادی پیج اینستاگرام آهن لند را دنبال کنید.

 

سیستم هوشمندسازی ساختمان با استفاده کردن از سنسورها و ماشین آلات و سیستم های خودکار،به طور هوشمند می توانند همه این نیازها را رفع کنند. و موجب بهره وری زیاد از منبع های ساختمان شوند. برای نمونه، سیستم ساختمان هوشمند، با کنترل کردن مصرف انرژی، می تواند از هدر رفتن انرژی جلوگیری کند و به مدیریت کردن بهینه انرژی ساختمان هم کمک نماید. علاوه بر این ها با کنترل کردن دما، سیستم هوشمندسازی می تواند دمای درون ساختمان را به شکل هوشمند تنظیم نماید.

هوشمندسازی با استفاده از کنترل هوازی، به بهبود یافتن کیفیت هوای درون ساختمان کمک می کند. در نهایت، اصلی ترین هدف ساختمان هوشمند، بهبود دادن به امنیت و راحتی و اقتصادی و بهبود سبک زندگی افراد و هم چنین کاهش یافتن هزینه های مربوط به مصرف کردن انرژی و بقیه هزینه های مربوط با ساختمان است.

 

نحوه عملکرد سیستم هوشمندسازی ساختمان یا خانه چگونه است؟

سیستم هوشمندسازی ساختمان یا خانه کنترل سرمایش و دما و تهویه، روشنایی و دیگر سیستم های ساختمان را بر عهده دارد. هم چنین، سیستم های اتوماسیون ساختمان به شکل جداگانه هر کدام از اجزای سیستم را تحت نظر دارند. تا وقتی مشکلی ایجاد می شود به مدیران ساختمان هشدار بدهد. با توجه به مشکلی که به وجود آمده است، امکان دارد قبل از وارد شدن ساکن ها یا مسئول های ساختمان، خود سیستم به صورت هوشمندانه مشکل را رفع کند.

به طور کلی سیستم به شکل مداوم و با کمک سنسورهای هوشمند شرایط را مدیریت و کنترل می نماید. در صورت تمایل، ساکن ها یا مدیرهای ساختمان، می توانند تنظیم های اولیه را اعمال کنند. برای مثال دمای مشاعات ۲۵ درجه سانتی گراد بگذارند و بعد سیستم هوشمند به شکل خودکار وارد عمل می شودتا همیشه دمای مناسب را برای ساکن ها فراهم سازد.

برای دریافت مشاوره یا خرید کردن انواع مقاطع فولادی از مجموعه آهنلند با شماره های ۰۲۱۹۱۰۱۰۶۶۶ و ۰۶۱۵۳۲۲۲۱۰۰ تماس بگیرید.

سوالات متداول

۱- مزایای هوشمند سازی ساختمان چیست؟

کاهش مصرف انرژی و هزینه‌ها، سیستم امنیت و نظارت، سازگاری با تجهیزات به‌روز، افزایش ارزش دارایی‌ها، افزایش امنیت و… تنها نمونه ای از مزایای هوشمندسازی سازه به حساب می روند.

۲- اجزای اصلی ساختمان هوشمند کدام است؟

عملگرهای گرافیکی، سرور رابط گرافیکی، حسگرها، و سنسورها، عملکرد و پروتکل ‌های ارتباطی از اجزای این محصولات می باشند.

۳- هوشمند سازی ساختمان باید چه چالش هایی را پشت سر بگذارد؟

ارتقای و نصب پر هزینه از جمله چالش های این محصول اند.


جدیدترین‌ها
پشتیبانی آهن لند
مطالب پیشنهادی
خرید آسان در آهن لند

13 پاسخ

  1. فناوری های هوشمندسازی ساختمان در جلوگیری و رفع مشکل هایی مثل خطر حریق و شیوع ویروس ها، و بقیه مشکلات ایمنی،بهداشتی و امنیتی مؤثر هستندو کاش روزی برسه همه ساختمان های در حال ساخت در ایران از این سیستم بهره ببرند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

cropped-ahanlandlogo