۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
خبر فوری: بر اساس اطلاعیه دولت مکزیک، تعرفه‌های واردات بر زنجیره تامین آلومینیوم افزایش می‌یابد
خبر فوری: در بحبوحه تحولات بازار مس در جهان، کاهش تعرفه‌های ذوب و پالایش به کاتد مس سرایت کرد
خبر فوری: با افزایش بارندگی‌ها در بخش‌های جنوبی چین، تولید برق نیروگاه‌های آبی افزایش خواهد یافت
خبر فوری: ششمین رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی شرکت فولاد هرمزگان به ثبت رسید
خبر فوری: مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس: تفاهم‌نامه ۱۰۰ میلیون دلاری برای تولید سوخت کشتی منعقد شد
خبر فوری: مدیرعامل شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی ایران: جهش تولید و صادرات قطعات چدنی را هدف‌گذاری کرده‌ایم

انواع | مزایا و نحوه تولید لوله جدار چاه

انواع | مزایا و نحوه تولید لوله جدار چاه - اهنلند

لوله جدار چاه که به لوله جدار یا لوله جداره چاهی هم معروف می باشد از لوله های فولادی تهیه می شود و در دو مدل لوله جدار چاه درزدار و بدون درز ساخته و تولید می شوند.
از لوله های جدار چاهی برای استفاده در ساختار دیواره یا جدار چاه استفاده می شود. به عبارت دیگر لوله جدار چاه به لوله هایی گفته می شود که توسط آن ها و بکار بردن آن ها درون چاه ستون چاه از محیط آن ها داخلی مخزن جدا می شود و از ریزش و آبدهی چاه جلوگیری به عمل می آید.
جهت انجام این نوع عملیات از لوله هایی باید استفاده شود که علاوه بر استحکام کافی، مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی داشته باشند. لوله های جدار چاهی معمولا از جنس فولاد و یا پی وی سی ساخته و تولید می شوند. لوله های جدار چاه در قطرها و ضخامت های مختلف جهت استفاده در انواع مختلف چاه ها به صورت شیاردار و بدون شیار تولید می شوند. پرمصرف ترین لوله های جدار در سایز های ۶ اینچ تا ۱۶ اینچ می باشند.

 

انواع | مزایا و نحوه تولید لوله جدار چاه فروش با کمترین قیمت در بازار

 

عملیات قرارگیری این نوع لوله ها درون چاه به این صورت انجام می شود که لوله را به میزان قابل توجهی به داخل چاه می فرستند تا از ریزش چاه امتناع کند. در طی عملیات جای گذاری لوله های جدار چاه درون چاه ۴ لوله تا ۶ لوله در چاه قرار می گیرد.
به لوله جداری ابتدایی که درون چاه فرستاده می شود لوله هادی می گویند، که طولی برابر ۵ متر دارد. قطر این لوله ۴۰ اینچ الی ۴۳ اینچ می باشد. و آخرین لوله جداری که به درون چاه فرستاده می شود به لوله آستری معروف می باشد، و قطری برابر ۷ تا ۹ اینچی دارد. مابقی لوله های جداری دارای طول ۱۳ متر می باشند.
لوله جدار چاه (غلاف)، به شکل استوانه ای تو خالی می باشند که با ارسال و قرار دادن این نوع لوله در اعماق زمین، می شود به عنوان ابزاری برای پمپاژ و خارج کردن نوعی سیال اعم از گاز، نفت و یا آب از آن استفاده کرد. این لوله ها از لحاظ جنس ماده تشکیل دهنده آن ها، در دو نوع فلزی و PVC (پلی اتیلن) تولید می شوند. نوع فلزی لوله های جدار چاهی از سال های گذشته در صنعت مورد استفاده قرار گرفته شده است و در زمان حال نیز به عنوان یکی از مهم ترین لوله های مورد استفاده در این نوع صنایع، مورد استفاده قرار داده شده است. نوع دوم لوله جدار چاهی اخیرا وارد این صنعت شده است و از مزایای بسیار خوبی بهره مند می باشد.

 

چند نوع لوله جدار چاه وجود دارد؟

جدای تقسیم ‌بندی بر اساس شکل و جنس، لوله جدار چاه دارای ۴ نسل متفاوت مطابق با لیست زیر است:

  • لوله جدار چاه هوابرشی؛
  • لوله جدار چاه قوسی؛
  • لوله جدار چاه کرکره‌ای؛
    لوله جدار چاه اسکرین جانسون.

هر کدام از این نسل ها، به ترتیب جایگزین نسل قبل شده و استفاده از آن ها رواج بیشتری پیدا کرده است. امروزه، از لوله جدار چاه اسکرین جانسون در ساخت بیشتر چاه‌ ها استفاده می کنند. لوله‌ های جدار چاه اسکرین یا شیاردار بر اساس استاندارد لوله آمریکایی ASTM A312 تولید می‌شوند.

نحوه تولید لوله جدار چاه چگونه است؟

از آن جایی که لوله جدار چاه فولادی در حقیقت یک نوع لوله فولادی درزدار می باشد، همانند این نوع لوله ‌ها از طریق برش و نورد سرد ورق سیاه ساخته شده اند و درز آن نیز جوشکاری می شود. البته امکان دارد از لوله‌ های اسپیرال نیز به عنوان لوله جدار چاه استفاده شود. روش تولید لوله اسپیرال تقریباً با روش تولید لوله ‌های درزدار معمولی برابر می باشد، با این تفاوت که جهت تولید لوله اسپیرال، ورق سیاه را به شکل مارپیچی خم می کنند.
تولید لوله جدار چاه مشبک فلزی نیز یک مرحله اضافه ‌تر دارد و آن هم ایجاد شیار به روش دستی یا لیزری می باشد. ایجاد شیار با لیزر معمولاً کاربرد بیشتری دارد، چرا که شیارهای بوجود آمده به این روش ابعاد دقیق‌ تری دارند.
لوله جدار چاه پی وی ‌سی (pvc) مانند لوله های دیگر دارای جنس مشابه، به روش اکسترود تولید می‌شوند. در این روش پس از میکس کردن مواد اولیه و تبدیل آن به خمیری یک دست، آن را حرارت داده و از قالب های مخصوص عبور می‌دهند.

اصلی ترین کاربرد لوله جدار چاه چیست؟

وظیفه اصلی لوله جدار چاه، جلوگیری از نفوذ خاک و ماسه موجود در اطراف چاه به داخل آن می باشد. استفاده از این لوله کیفیت آب استخراج ‌شده از سفره ‌های زیرزمینی را بسیار بالا می‌برد و از نشتی آب نیز جلوگیری می‌کند. همچنین لوله جدار چاه کاربرد های بهداشتی نیز دارد و مانع از ورود انواع باکتری و قارچ به داخل آب می شوند.
تمامی کاربردهایی که در بالا ذکر شد، در هر کدام از نسل ‌های جدید لوله جدار چاه ارتقا یافته می باشند. مزیت و کاربرد اصلی لوله جدار چاه مشبک، کاهش نیاز به انرژی برق و گاز برای استخراج آب و کنترل بخش ‌های کم ‌فشار و پر فشار چاه می باشد.

مزایای لوله جدار چاه چیست؟

اصلی ترین مزیت لوله های جدار چاه، مقاومت در برابر عواملی همچون رطوبت، عدم فرسایش و زنگ ‌زدگی می باشد. البته این نوع لوله ها فقط در جدار چاه به کار گرفته نمی شوند و جهت جدا کردن طبقات مختلف در مخازن صنعتی نیز از آن استفاده می ‌شود. دیگر مزایای لوله جدار چاه را در ادامه می ‌بینید:

  • به حداقل رساندن هزینه لایروبی چاه؛
  • محافظت از ابزار درون ‌چاهی همانند لوله مغزی؛
  • جلوگیری از نفوذ سیالات و اجرام به درون چاه.

لوله جدار چاه و کاربرد آن در محافظت از ریزش چاه

لوله جدار چاه و کاربرد آن در محافظت از ریزش چاه| فروش آنلاین در آهنلند

استفاده از لوله جدار چاه دلیلی شده تا بسیاری از افراد به دنبال شناخت ویژگی های آن باشند.
لوله جدار چاهی جهت محافظت از ریزش چاه استفاده می شود و با توجه به اندازه ی چاه، قطرهای مختلفی دارد و باید در هنگام خرید این نوع محصول به آن دقت شود.
یکی از موضوعات مهم و اساسی پس از حفر چاه، جلوگیری از ریزش چاه به درون آن می باشد.
بیشتر چاه های عمیق که با هدف برداشت آب استفاده می شوند با لوله جدار چاهی تجهیز می شوند تا از ریزش چاه جلوگیری شود.
در گذشته برای تامین سیستم های فاضلابی در هر منزل چاه حفر می کردند اما در زمان حال این روند کاهش پیدا کرده است و بیشتر خانه ها و ساختمان ها به سیستم های فاضلاب شهری متصل می باشند.
با پمپاژ کردن آب از چاه، امکان دارد ریزش دیواره ها به درون چاه به وجود آید و به همین دلیل حتما باید از این لوله ها استفاده شود.
لوله جدار چاه با جنس های متفاوتی ساخته می شود که دقت به این ترکیبات کمک می کند تا این نوع لوله در برابر مواد موجود در خاک مقاوم باشند.

لوله های جدار چاه از نظر جنس ماده تشکیل دهنده، در دو نوع کلی می باشند که عبارتند از:

  1. لوله های جدار چاه فلزی؛
  2. لوله های جدار چاه PVC (پلی اتیلن).
  • لوله جدار چاه فلزی

لوله های فلزی از زمان های طولانی گذشته در این صنایع مورد استفاده می شدند و اکنون یکی از مهم ترین نوع لوله های جدار چاهی فلزی می باشند که در زیر به نحوه چگونگی تولید آن ها می پردازیم:
لوله های جدار چاه فلزی به دو شیوه تولید می شوند:

الف: روش اول: نورد و خم کردن ورق های فلزی مرتبط در صورتی که درز لوله های استوانه ای شکل پس از نورد شدن لوله در امتداد محور آن ها قرار گرفته باشد و سپس این درز به وسیله فرایند جوشکاری پرشده و شکل لوله تشکیل می شود.

ب: روش دوم: با پیچاندن ورق های فلزی به شکل زاویه ای و تشکیل درزهای مارپیچ بر روی لوله و سپس جوش کاری به صورت مارپیچ این درزها، این نوع لوله ها تشکیل می شوند.

  • لوله جدار چاه PVC

لوله های PVC امروزه وارد صنعت شده و از مزایای بسیار خوب زیر برخوردار می باشند:

  • مقاوم در برابر خوردگی؛
  • وزن کم و حمل ساده؛
  • جابجایی و نصب آسان؛
  • غیر سمی بودن آن ها و عدم ایجاد آلودگی در آب؛
  • غیر هادی بودن آن ها؛
  • کم هزینه بودن آن ها؛
  • قابل نصب تا عمق ۵۰۰ متر؛
  • عمر بسیار طولانی.

یکی از خصوصیات دیگر این نوع لوله ها، این است که در بعضی از انواع آن ها، پوشش اطراف غلاف به صورت مجموعه ای و همراه و چسبیده به لوله جدار چاه می باشد که معمولا از جنس فوم و یا مواد دیگر بوده است.

لوله های جدار چاه چه از نوع فلزی و چه از نوع PVC توسط یک سری اتصالات باید به یکدیگر متصل شوند که انواع آن ها عبارت اند از:

الف: اتصالات پیچی؛
ب: اتصالات نر و مادگی.

در اتصالات پیچی از پیچ و مهره جهت اتصال لوله ها به هم استفاده می شود. اما در نوع دوم، دو لوله ای که باید به هم کویل شوند، به صورت فشاری و یا به صورت رزوه ای در هم به صورت نری و مادگی فرو می روند.

وزن لوله جدار چاه

وزن و کاربرد لوله جدار چاه فروش به صورت آنلاین در آهنلند

محصول جدار چاهی در ضخامت های متنوعی در بازار محصولات فولادی یافت می شود که بنابر نیاز با توجه به مسافت، نوع مصرف شهری و روستایی، ضخامت مورد نظر، اندازه لوله ‌ها و غیره می توان مورد مناسب را انتخاب کرد. با انتخاب صحیح محصول هزینه‌ ی کل پروژه لوله ‌گذاری، انرژی های مصرفی، رسوب زدایی و انتقال مایعات به صورت چشمگیری کاهش پیدا می کند.
متقاضیان خرید محصولات لوله جدار چاهی همیشه با این چالش ها مواجه هستند که این نوع محصولات بهتر است از چه جنسی تهیه شوند؟ با توجه به نوع کاربری و ماهیت محصول این گونه می توان گفت که فاکتور اصلی انتخاب لوله میزان مقاومت و دوام آن در برابر رطوبت می باشد بر همین اساس انتخاب محصولی که بتواند از ویژگی هایی مانند ضد زنگ، ضد فرسایش و از استحکام کافی برخوردار باشند در اولویت قرار دارد.
علاوه بر ضخامت های محصول مانند جنس و استحکام آن می بایست که لوله‌‌ های مشبک اصولاً در ضخامت های ۱۰ اینچ و از سایز ۴ میلی متر به بالا در بازار موجود باشند. اصلی ترین ماده تشکیل دهنده این دسته از محصولات، آهن و روی می باشد که بر همین اساس در برابر عواملی مانند رطوبت مقاوم بوده و دیرتر دچار فرسایش خواهند شد از سمت دیگر املاح و خاک نباید تاثیر نامطلوبی بر روی آن داشته باشند پس از انتخاب صحیح این محصولات از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری خواهد شد.

 

برای اطلاعات بیشتر و استعلام از قیمت انواع لوله ها با شماره های ۰۲۱۹۱۰۱۰۶۶۶ و ۰۶۱۵۳۲۲۲۱۰۰ با کارشناسان مجموعه اهن لند تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

۱- مزایای استفاده از لوله جداره چاه چیست ؟

  • دوام بالاحفظ؛
  • حفظ یکپارچگی چاه؛
  • پشتیبانی از تجهیزات حفاری.

۲- لوله جدار چاه چیست؟

یکی از کاربردی ترین لوله های بازار می باشد که برای حفر انواع مختلف چاه‌ها،  مورد استفاده قرار می گیرد. به طور این لوله‌ معمول از فولاد، PVC و UPVC، پلی اتیلن یا فایبرگلاس ساخته می شود.

جدیدترین‌ها
پشتیبانی آهن لند
مطالب پیشنهادی
خرید آسان در آهن لند

7 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

cropped-ahanlandlogo